gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернігівщина: позапланова перевірка знань працівників електромереж

24 вересня 2019

Посадові особи Управління Держпраці у Чернігівській області взяли участь у позаплановій перевірці знань з питань охорони праці, яка проводилася на базі Навчально-курсового комбінату АТ «Чернігівобленерго» для посадових осіб та спеціалістів Корюківського району електричних мереж.

Проведення цього заходу було рекомендовано комісією зі спеціального розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, який стався у липні цього року з електрослюсарем з ремонту устаткування розподільних пристроїв дільниці трансформаторних підстанцій цеху централізованого ремонту підприємства. За результатами спецрозслідування випадок був визнаний таким, що пов’язаний із виробництвом. Основними причинами визначено порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, устаткування, машин та механізмів.

Перед початком перевірки знань фахівці Управління довели працівникам підприємства основні вимоги Правил безпечної експлуатації електроустановок (НПАОП 40.1-1.01-97), опрацювали обов’язки служби охорони праці та працівників щодо дотримання вимог електробезпеки, вимоги до електрозахисних засобів. Обговорили організаційні і технічні заходи, що убезпечують працівників під час роботи та створюють безпечні умови виконання робіт, звертаючи особливу увагу учасників на питання порядку допуску оперативних працівників до виконання робіт, підготовки робочого місця, здійснення нагляду під час виконання робіт за нарядом.

Представник Управління Держпраці у Чернігівській області вкотре наголосив на неухильному дотриманні вимог виробничої дисципліни та закликав присутніх до відповідального ставлення кожного працівника до питань безпеки під час проведення робіт на енергооб’єктах.