gov.ua Державні сайти України
Пошук

Освітян Полтавщини налаштували на попередження виробничого травматизму у навчальному закладі

24 вересня 2019

Посадові особи полтавського Управління Держпраці зустрілись із працівниками ДНЗ «Решетилівський професійний аграрний ліцей ім. І.Г. Боровенського» та зосередили їх на вимогах забезпечення безпечної життєдіяльності в навчальному закладі.

Фахівці проаналізували стан травматизму у соціально-культурній сфері (у т.ч. в закладах освіти); наголосили на тому переліку нормативно-правових актів з питань охорони праці, якими повинні керуватися заклади освіти. Надали кілька порад щодо організації роботи з охорони праці, порекомендували на що необхідно звернути особливу увагу.

Під час семінару-наради управлінці наголосили на необхідності проведення повторних та позапланових інструктажів, як для працівників закладу, так і для вихованців. Окремо зупинились на необхідності вирішення такого проблемного сьогодні питання, як попередження ДТП.

Освітян націлили на неухильне виконання всіх процедур, пов’язаних з випуском автомобілів на лінію, на проходження медичних оглядів працівників та дотримання рекомендацій щодо комплектності транспортних засобів.  Разом з тим було наголошено на питанні профілактики травматизму як серед працівників так і учасників навчально-виховного процесу.