gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: про охорону праці в АТ «Укрзалізниця» говорили під час дводенного семінару в Кам’янець-Подільському

23 вересня 2019

У Кам’янець-Подільському відбувся дводенний семінар з питань охорони праці «Основні напрями роботи АТ «Укрзалізниця» щодо створення належних, безпечних і здорових умов праці. Досвід роботи регіональних філій, філій з профілактики виробничого травматизму». Участь у роботі семінару взяли представники Управління Держпраці у Хмельницькій області.

Начальник відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Хмельницькій області Валерій Закотянський зосередив увагу присутніх на основних порушеннях виявлених у структурних підрозділах АТ «Укрзалізниця» та впровадженні заходів зі створення безпечних умов праці під час виконання робіт та експлуатації обладнання (машин, механізмів, устаткування) підвищеної небезпеки.

Зокрема, посадовець наголосив, що необхідно здійснювати постійний контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробничих об’єктах товариства. Контролювати проведення щорічного навчання з питань охорони праці та безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки для посадових осіб та працівників. Забезпечити відповідно до норм видачу спецодягу, засобів індивідуального захисту, мийних та знешкоджуючих засобів для працівників. Контролювати проведення періодичних медичних оглядів працівників. Забезпечити завчасне проведення технічних оглядів та експертних обстежень машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Застосовувати технічно справні машини, механізми і пристрої, укомплектовані необхідною технічною документацією.

На форумі було представлено Програму покращення умов праці працівників регіональної філії «Південно-Західна залізниця, досвід роботи по системі інформації «Людина на колії» у виробничих підрозділах локомотивного господарства, досвід роботи щодо проведення профілактичної роботи з попередження нещасних випадків у виробничих структурних підрозділах «Служба колії» регіональної філії «Львівська залізниця».

Окремі регіональні філії поділилися досвідом щодо проведення профілактичної роботи з попередження нещасних випадків на виробництві, методами підвищення ефективності охорони праці, організацією роботи вертикалі спеціалістів з охорони праці, впровадженням системи ризиків, заходами направленими на недопущення невиробничого травматизму.

Під час семінару обговорено особливості проведення атестації робочих місць локомотивних бригад, процедуру проведення періодичних медичних оглядів працівників зі шкідливими умовами праці, створення безпечних умов праці під час будівельно-монтажних робіт на висоті. Також розглянуто питання щодо застосування вимог Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, додержання охорони праці при виконанні робіт підвищеної небезпеки, організацію проведення навчання з питань охорони праці тощо.