gov.ua Державні сайти України
Пошук

Херсонщина: безпечна експлуатація газового обладнання під час опалювального періоду

20 вересня 2019

Головний державний інспектор відділу нагляду на об’єктах підвищеної небезпеки управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Херсонській області Наталія Погорєлова провела семінар-нараду з керівниками та відповідальними особами за газове господарство освітніх закладів Херсонської міської ради з питань безпечної експлуатації газового обладнання під час опалювального періоду 2019-2020 рр.

Захід відбувся за участі начальника відділу профілактики страхових випадків – страхового експерту з охорони праці Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області Анатолія Радченка та головного спеціаліста з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності управління освіти Херсонської міської ради Тетяни Кошелюк.

Так, головний державний інспектор Наталія Погорєлова повідомила присутнім про основні вимоги нормативно-правових актів щодо безпечної експлуатації газового господарства згідно з Правилами безпеки систем газопостачання, а також провела аналіз аварій та нещасних випадків, які сталися в Україні та Херсонській області під час використання газу у побуті.

Крім того, учасників семінару було ознайомлено з основними порушеннями нормативно-правових актів з охорони праці, які виявляються в ході планових перевірок щодо безпечної експлуатації газових господарств закладів.

Фахівець наголосила, що власник повинен забезпечити утримання систем газопостачання відповідно до вимог чинного законодавства України та несе відповідальність за технічний стан та безпеку користування газопроводами, газоприладами, димовими та вентиляційними каналами.

Також, керівникам освітніх закладів була надана методична допомога.

По завершенню семінару Наталія Погорєлова звернулась до учасників заходу: «Будьте обережними з газом, виконуйте всі вимоги з безпечної експлуатації газових приладів. Щоб уникнути нещасних випадків при експлуатації, дотримуйтесь правил користування газом».