gov.ua Державні сайти України
Пошук

Полтавські управлінці наголосили на безпечній експлуатації автотранспортних засобів працівникам галузевих підприємств області

13 вересня 2019

На Полтавщині головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Ігор Болук опрацював із представниками трудового колективу ТОВ «ВЕСТ-ЕКСПРЕС» дотримання вимог з охорони праці під час експлуатації автотранспортних засобів.

Під час семінару-наради, що проходила на кременчуцькому підприємстві, увагу присутніх автотранспортників звернули на проведення заходів з профілактики виробничого травматизму, а саме: дотримання Правил дорожнього руху, дотримання часу відпочинку під час направлення у відрядження, дотримання вимог інструкцій з охорони праці, проходження обов’язкового щорічного медичного огляду, а також передрейсового та післярейсового медичного огляду водіями автотранспортних засобів, проведення передрейсових технічних оглядів автотранспортних засобів.

Фахівець зазначив, що однією із складових ефективної роботи з профілактики виробничого травматизму є належна підготовка, навчання та підвищення кваліфікації працівників з охорони праці. Адже причиною більшості нещасних випадків на виробництві є саме людський фактор та організаційні причини, серед яких на першому місці знаходиться порушення Правил дорожнього руху та вимог інструкцій з охорони праці.

Промову представника Держпраці підтримав директор ТОВ «ВЕСТ-ЕКСПРЕС» Андрій Соляник, наголосивши на необхідності дотримання Правил дорожнього руху та діючих стандартів з охорони праці та виробничих інструкцій.

На зустрічі обговорили  основні заходи, які проводяться на ТОВ «ВЕСТ-ЕКСПРЕС» з дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці щодо не допущення виробничого травматизму на підприємстві під час експлуатації автотранспортних засобів. Звернули увагу на проведення якісного і досконалого навчання та інструктажів з питань охорони.

Наприкінці семінару-наради присутні, прийнявши до відома інформацію, доведену інспектором Управління Держпраці у Полтавській області, вирішили посилити контроль за дотриманням Правил дорожнього руху та за вимогами нормативно-правових актів про охорону праці, інструкцій з охорони праці та якістю проведення інструктажів з охорони праці.