gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: про вимоги безпеки під час зберігання та переробки зерна

13 вересня 2019

Фахівці Управління Держпраці у Черкаській області Василь Штанько, Володимир Козій, Микола Горошко, Василь Базильський і Руслана Зубрицька під час наради у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Катеринопільський елеватор» проінформували керівника, відповідальних осіб і працівників про безпечні методи роботи під час зберігання і переробки зернових.

На нараді проаналізовано стан виробничого травматизму в агропромисловому комплексі Черкащини, акцентовано увагу на причини випадків травмування працівників в сільському господарстві та результатах розслідування нещасних випадків. Учасникам заходу наголошено на типових порушеннях нормативних вимог при виконанні робіт, профілактичних заходах щодо усунення причин виробничого травматизму на підприємствах аграрного комплексу.

Василь Штанько наголосив на вимогах безпеки під час організації і виконання робіт на висоті, експлуатації (застосування) машин, механізмів, обладнання, драбин тощо.

Головний державний інспектор Управління Іван Варламов роз’яснив присутнім основні вимоги Правил охорони праці для працівників, зайнятих на роботах зі зберігання та переробки зерна, вимоги безпеки під час здійснення технологічних процесів та під час виконання робіт у силосах і бункерах.

Володимир Козій висвітлив порядок отримання дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки.

Під час наради Руслана Зубрицька детально зупинилася на загальних вимогах до проведення медичних оглядів, порядку проведення психофізичної експертизи та попередила про відповідальність роботодавця у разі несвоєчасного проведення медогляду працівників. Присутні також дізналися про причини і профілактику професійних захворювань.

З метою попередження виробничого травматизму під час проведення сільськогосподарських робіт, роботодавцям слід акцентувати увагу на дотриманні трудового законодавства і вимог нормативно-правових актів охорони праці, наголошено на заході.