gov.ua Державні сайти України
Пошук

У ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» провели нараду з безпеки експлуатації рухомого складу та залізничних колій

04 грудня 2015

Питання безпечної експлуатації рухомого складу та залізничних колій ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» обговорені під час семінару-наради, проведеного на підприємстві за участі фахівців Криворізького гірничопромислового управління ГУ Держпраці у Дніпропетровській області та провідних спеціалістів залізничного сполучення, керівників з охорони праці транспортних підрозділів підприємства.

На нараді обговорили виявлені від початку року порушення та недоліки в роботі під час експлуатації рухомого складу та залізничних колій, належне утримання засобів колійного господарства: колій, стрілок, колійних знаків, переїздів, шляхопроводів, локомотивів, вагонів тощо. Відзначалось, що на підприємстві експлуатується майже 600 км.залізничних колій, де має приділятися особлива увага питанням безпеки.

Учасники заходу проаналізували стан охорони праці на підприємстві та інформацію про нещасні випадки, які сталися в цехах залізничного транспорту впродовж 2013-2015 років. Відзначалось, що у поточному році таких випадків не зареєстровано, однак впродовж двох попередніх років виробничі травми отримали троє працівників. Загалом у транспортних підрозділах ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» працюють понад 1,5 тисячі працівників.

З метою запобігання випадків травмування фахівці управління Держпраці рекомендували забезпечити постійний контроль за додержанням вимог безпечної експлуатації рухомого складу та залізничних колій. Також заплановано проведення наступного року конкурсу професійної майстерності серед локомотивних бригад підприємства.