gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: мешканці Баштанки дізнались про трудові права та куди потрібно скаржитись, якщо їх порушують

10 вересня 2019

Про належне оформлення трудових відносин, трудові права працівника та Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю говорили у  Баштанській районній філії Миколаївського обласного центру зайнятості.

Участь в обговорені взяли головний державний інспектор Управляння Держпраці у Миколаївській області Дмитро Куруч, мешканці Баштанського району, які наразі розв’язують питання щодо працевлаштування.

У промові до присутніх Дмитро Куруч розповів, які права набуває громадянин у разі укладання трудового договору, документи необхідні роботодавцю під час працевлаштування громадянина, різницю виконання роботи за трудовим та цивільно-правовим договорами.

Учасникам заходу зауважили на об’єднання зусиль різних органів державної влади в реалізації головної мети: розвитку країни та дотримання прав кожного громадянина, у тому числі трудових прав. Мова йшла про зміни, які відбулися у Порядках здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення.

Посадовець розповів присутнім про можливості звернення до Управління Держпраці у Миколаївській області для розв’язання питань у сфері трудового законодавства, повідомлення про порушення правил оформлення трудових відносин. За наявності, інформація про використання незадекларованої праці Управлінням Держпраці у Миколаївській області оперативно буде опрацьована, на об’єктах відбудуться заходи контролю. У разі встановлення факту використання праці неоформлених працівників до суб’єкта господарювання одночасно із внесенням припису незалежно від факту усунення виявлених порушень вживатимуться заходи притягнення до відповідальності.