gov.ua Державні сайти України
Пошук

Фахівці полтавського Управління націлили слухачів курсів з охорони праці на безпечне користування газом на виробництві та в побуті

10 вересня 2019

Напередодні опалювального сезону, коли зростає небезпека отруєння газом або продуктами його згорання, головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Юрий Кундиренко зустрівся із слухачами курсів з охорони праці – інженерно-технічними працівниками ВП «Лубенський верстатобудівний завод» ПАТ «МОТОР СІЧ».

Під час зустрічі фахівець довів до відома слухачів інформацію щодо статистичних даних про настання аварій, пов’язаних з використанням газу в побуті і на виробництві та їх наслідки. Також були проаналізовані причини та обставини нещасних випадків, які стались протягом останніх років.

Присутніх було націлено на дотримання Правил безпеки систем газопостачання та безпечного користування газовими приладами,  окреслено основні причини, які призводять до трагічних наслідків.

Під час семінару Юрий Кундиренко наголосив на такій небезпеці, яка існує під час експлуатації газових приладів і пристроїв, як небезпечний вплив продуктів горіння природнього газу, дія чадного газу на організм людини. Також спеціаліст звернув увагу слухачів на важливість своєчасної перевірки димових та вентиляційних каналів (ДВК) та надав роз’яснення щодо дотримання правил безпеки при використанні газу в побуті.

Інспектор наголосив, що гарантія безпечної експлуатації газових приладів – це дотримання вимог безпечного користування газом у побуті та на виробництві з дотриманням строків перевірки та прочищення димових та вентиляційних каналів.

Додатково було повідомлено, що обстеження, ремонт та чищення димарів, повітропроводів повинні виконувати суб’єкти господарювання, які виконують дані роботи на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці.

Наприкінці зустрічі інспектор відповів на всі запитання слухачів курсів з охорони праці, а також порекомендував їм звертатися до Управління за відповідями на будь-які питання у цьому напрямі.