gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: триває співпраця фахівців Управління Держпраці та служб у справах дітей

04 вересня 2019

Начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Черкаській області Ганна Кучер взяла участь у проведенні короткострокового тематичного семінару «Захист прав дітей як пріоритетний напрям державної політики». Семінар проходить 3-4 вересня 2019 року на базі Черкаського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Мета семінару – вироблення професійних компетентностей та удосконалення фахових знань, необхідних для забезпечення ефективної реалізації в області державної політики з питань соціального захисту дітей.

До участі у навчанні залучено працівників служб у справах дітей райдержадміністрацій, міськвиконкомів міст обласного значення, виконавчих органів об’єднаних територіальних громад тощо.

Учасники семінару обговорили питання співпраці Управління і служб у справах дітей області щодо додержання законодавства про працю неповнолітніх.

Ганна Кучер у виступі висвітлила основні завданні і пріоритетні напрямки роботи інспекторів праці Управління, акцентувала увагу на міжнародних нормативних актах, що регулюють використання роботодавцями праці дітей, та надала пропозиції щодо посилення співпраці зі службами у справах дітей з питань забезпечення додержання законодавства про працю неповнолітніх.

Фахівець Управління висвітлила вимоги трудового законодавства щодо працевлаштування осіб віком 14-18 років, поінформувала присутніх про умови праці, які роботодавці повинні забезпечити при працевлаштуванні неповнолітніх.

Крім того, на обговорення учасників семінару винесені актуальні питання діяльності служб у справах дітей, реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, дотримання прав дитини в системі альтернативної опіки, здійснення патронату над дитиною, розвитку в області інституту прийомного виховання.