gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Миколаївщині сприятимуть недопущенню нещасних випадків під час виконання небезпечних робіт, зокрема у замкненому просторі

03 вересня 2019

Небезпеки, які підстерігають працівника під час виконання газонебезпечних робіт у замкненому просторі, та заходи, направлені на зниження негативної дії небезпечних виробничих факторів. Саме такі питання обговорювали на розширеній нараді в Миколаївському лінійному виробничому управлінні магістральних газопроводів філії ТОВ «Оператор газотранспортної системи України».

Участь у заході взяв Серій Джігімон, начальник відділу нагляду на виробництві та на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Миколаївській області.

Під час обговорення розглядалися комплексні заходи, які реалізуються на підприємстві, у напрямі  недопущення травматизму серед працівників залучених під час виконанні  робіт підвищеної небезпеки.

Серед векторів, за якими розподілена протидія небезпекам відзначені:

  • забезпечення працівників засобами колективного та індивідуального захисту;
  • своєчасне проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці;
  • контроль за дотриманням безпечних методів виконання робіт;
  • запровадження заходів стимулювання працівників стосовно дотримання високого рівня виробничої дисципліни.

Сергій Джігімон зауважив на збільшенні кількості нещасних випадків на виробництві під час виконання робіт в колодязях, траншеях, замкнутому просторі.  Такі факти свідчать про необхідність загострення уваги осіб, відповідальних за стан охорони праці, на вихідні дані (зміст, місце, час початку і закінчення) та заходи безпеки щодо виконання виробничого завдання.

Представники підприємства запевнили, що Інструкція підприємства з безпечного виконання газонебезпечних робіт містить розділ, у якому обумовлені вимоги безпеки під час виконання робіт всередині ємностей, у колодязях, тунелях. Знання працівниками її вимог перевіряються, керівники робіт здійснюють постійній контроль за виконанням робіт.

За результатами розширеної наради, прийнято рішення доручити начальникам служб підприємства в процесі  проведення  повторних,  цільових інструктажів зосередити  увагу працівників на дотримання вимог безпеки під час виконання робіт в колодязях, траншеях, замкнутому просторі.