gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Миколаївщині про вимоги трудового законодавства підприємців інформували через гучномовець

02 вересня 2019

За підтримки адміністрації Центрального ринку смт Кривого Озера головний державний інспектор Управління Держпраці у Миколаївській області Сергій Бучко через  засоби гучномовного зв`язку звернувся по суб’єктів господарювання та покупців ринку з закликом дотримуватися вимог законодавства про працю.

Посадовець пояснив, що сталий розвиток району залежить від кожного присутнього на ринковій території. В країні вже не перший рік триває боротьба з незадекларованою зайнятістю та доходами громадян. На сьогодні Урядом вже схвалено Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та зміни до Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення. Тож, аби не стати заручником неприємної ситуації – увійти до переліку суб`єктів господарювання, на яких накладено штрафні санкції за порушення законодавства про працю, бути ошуканим злодіями – «перевертнями з посвідченням інспектора праці» – суб`єктів господарювання запросили прослухати та занотувати корисну  інформацію.

Так, підприємців, продавців, вантажників, технічний персонал ринку, покупців проінформували про осіб, які мають право прийти до них з заходами контролю, та  їх ідентифікацію, підстави проведення інспекційних візитів, терміни здійснення заходів контролю, питання, які мають право ставити, та документи, які можуть запросити, на об’єктах перевірки. Серед іншого, було донесено розміри штрафних санкцій за порушення законодавства про працю та умови оскарження рішень, прийнятих за результатами заходу контролю.

Посадовець повідомив про інформаційні заходи Держпраці та можливості отримання консультацій у посадових осіб Управління Держпраці у Миколаївській області щодо найбільш ефективних способів додержання законодавства про працю.