gov.ua Державні сайти України
Пошук

В Луганській області у листопаді виплачено 900 тис.грн. заборгованості із заробітної плати

03 грудня 2015

Фахівці Головного управління Держпраці у Луганській області взяли участь у засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, проведеного Луганською облдержадміністрацією.

Під час засідання відзначалось, що в області проводиться постійна робота щодо погашення заборгованості із заробітної плати, що призводить до зменшення суми боргів. Зокрема, впродовж листопада загальна сума боргу зменшена на 900,0 тис. грн.

Учасники заходу заслухали представників органів виконавчої влади міст Лисичанськ, Северодонецьк та Рубіжне, а також керівників підприємств-боржників з питань щодо погашення заборгованості із заробітної плати.

За результатами наради ухвалено рішення доручити місцевим органам влади посилити роботу щодо співпраці з підприємствами – боржниками для відновлення їх виробничої діяльності.

Як повідомлялось раніше, заходи з погашення заборгованості із заробітної платні на підприємствах проводяться в усіх регіонах України, у багатьох з яких спостерігається позитивна динаміка із виплатою заборгованості. Зокрема, у Херсонській області ліквідована заборгованість у МКП Херсонелектротранс», триває робота із іншими підприємствами-боржниками.

Довідка:

На підконтрольній території Луганської області станом на 23 листопада 2015 року заборгованість із виплати заробітної платні мають 52 підприємства на загальну суму 40,7 млн грн.

Із загальної кількості боржників 37 є економічно активними підприємствами із загальною сумою боргу у 31,5 млн грн, в тому числі 8 підприємств комунальної форми власності з сукупною сумою боргу 2,2 млн грн. Окрім того, мають заборгованість із зарплати 29 підприємств інших форм власності на загальну суму 29,3 млн грн. Заборгованість на державних підприємствах відсутня.