gov.ua Державні сайти України
Пошук

Житомирщина: захист прав неповнолітніх у сфері трудових відносин обговорювали з соціальними партнерами

30 серпня 2019

Під головуванням першого заступника начальника Управління Держпраці у Житомирській області Сергія Зибалова відбулась спільна нарада, під час якої з керівниками та посадовцями Служби у справах дітей Житомирської ОДА, ювенальної превенції УПД ГУНП в Житомирській області та обласного центру зайнятості обговорювали шляхи співпраці у напрямі захисту прав неповнолітніх у сфері трудових відносин.

Зокрема, Сергій Зибалов закликав присутніх об’єднати зусилля задля ефективного виконання заходів, передбачених Державною соціальною програмою «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2021 року.

Присутні також розглянули результати здійснення інспекторами Управління Держпраці заходів державного контролю суб’єктів господарювання Житомирської області з питань додержання законодавства про працю неповнолітніх та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед неповнолітніх, роботодавців та найманих працівників з питань недопущення порушень трудових прав та дискримінації неповнолітніх у І півріччі 2019 року.

Інна Лозанюк, начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів, окремо звернула увагу на діяльність закладів професійної та професійно-технічної освіти, що впроваджують елементи дуальної форми навчання у професійну підготовку кваліфікованих робітничих кадрів на території Житомирської області. Фахівець Управління Держпраці додатково закликала об’єднати зусилля відомств щодо перевірки працюючих дітей та роботодавців, які можуть застосовувати працю осіб молодше 18-річного віку.

Наприкінці засідання учасники узгодили напрями подальшої співпраці та механізм обміну інформацією у разі виявлення фактів використання незадекларованої праці неповнолітніх.