gov.ua Державні сайти України
Пошук

Керівники проектних організацій Рівненської області розглянули зміни в нормативній базі будівельників

29 серпня 2019

Нарада з керівниками та відповідальними виконавцями окремих підрозділів проектів будівництва відбулася в Рівному в Майстерні міста. Захід зумовлений необхідністю роз’яснення низки суттєвих змін в нормативній базі містобудування та будівельної галузі в цілому. Участь у нараді взяли представники Управління Держпраці у Рівненській області.

Заступник міського голови Рівного Віталій Герман під час заходу підкреслив: «Ми зібралися для обговорення гострих питань та нових тенденцій у галузі будівництва та проектної діяльності. Ініціатором події став регіональний підрозділ Всеукраїнської громадської організації «Гільдія проектувальників у будівництві».

На дотриманні «Мінімальних вимог з охорони праці на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках» в проектній документації наголосив начальник відділу нагляду у будівництві та котлонагляді Управління Іван Онищук. Зокрема, фахівець поінформував:

  • Замовник або керівник будівництва до початку виконання будівельних робіт на будівельному майданчику забезпечує складання плану з охорони праці будівельного майданчика.
  • Замовник або керівник будівництва зобов’язаний не пізніше ніж за 30 календарних днів до початку виконання будівельних робіт направити у територіальний орган Державної служби України з питань праці, попередню інформацію про виконання будівельних робіт
  • Попередня інформація, що розташована на будівельному майданчику, повинна постійно оновлюватись у разі її зміни.

Також Іван Онищук нагадав, що з метою організації охорони праці та забезпечення життя і здоров’я працюючих на будівельному майданчику замовник або керівник будівництва повинен:

  • організувати виконання підрядниками та фізичними особами вимог з охорони праці згідно з розділом VІ НПАОП 45.2-7.03-17;
  • співпрацювати з координаторами з охорони праці та враховувати в роботі зауваження, які ними надаються.

Про вимоги законодавства про працю в проектних організаціях роз’яснив головний державний інспектор сектору з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю Управління Олександр Біловол.

Практичні питання щодо надання містобудівних умов та обмежень порушив перед учасниками заходу заступник директора департаменту – начальник управління містобудування та архітектури департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА – головний архітектор області – Олександр Карачанський.

Також на нараді йшлося про реалізацію містобудівного кадастру з використання геопорталу відкритих даних м. Рівне.