gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: вимоги додержання законодавства про працю увійдуть до шкільної програми у 2019-2020 роках

28 серпня 2019

Повноцінна інтеграція в суспільство особистості починається зі шкільної лави. Тож для того, щоб підвищити рівень обізнаності дітей з питань ідентифікації загрози потрапляння до найгірших форм дитячого рабства, переваг належного оформлення трудових відносин,  трудових прав та гарантій неповнолітніх, можливості реалізації трудового потенціалу осіб віком до 18 років посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області проводять зустрічі з керівниками навчальних закладів.

У розмові з відповідальними особами за організацію навчального процесу фахівці Управління розкривають широке коло пропозицій у напрямі співпраці щодо надання консультаційної допомоги у формуванні тематичних лекцій, безпосередньої участі під час проведення уроків, надання буклетів, пам’яток для оформлення інформаційних стендів у закладах, проведення особистих зустрічей з школярами та їх батьками тощо.

Водночас, відзначається факт того, що ефективність навчальної діяльності школяра залежить не тільки від добре засвоєних знань, а і від вміння їх реалізувати. Тож, позашкільні практичні заходи на тему додержання законодавства про працю дозволять дітям з впевненістю визначати та відстоювати свою позицію перед роботодавцем, сформують фундамент щодо недопущення порушення своїх прав, у тому числі трудових.

За результатами проведених зустрічей позитивне рішення щодо співпраці у цього напрямі у м. Миколаєві вже отримано від  Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 Миколаївської міської ради Миколаївської області та Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 36 Миколаївської міської ради Миколаївської області.

«Зусилля, які ми прикладаємо розвиваючи співпрацю із закладами освіти, повернуться до нас у вигляді  досвідчених та вільних у реалізації свого права на працю майбутніх поколінь, стабільної та більш розвиненої економіки України», – з коментаря Вікторії Козльонок, головного державного  інспектора Управління Держпраці у Миколаївській області.