gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернігівщина: працівників ТОВ «АВАНТАЖ-7» консультували з питань безпечної експлуатації автомобільних газозаправних пунктів

19 серпня 2019

Фахівці Управління Держпраці у Чернігівській області надали роз’яснення стосовно низки питань з охорони праці, гігієни та умов праці керівництву і робітникам регіонального структурного підрозділу Чернігівської області ТОВ «АВАНТАЖ-7».

Учасникам заходу були доведені вимоги безпечної експлуатації автомобільних газозаправних пунктів (НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання»), вимоги безпечної експлуатації автомобільних заправних станцій, вимоги безпеки та захисту здоров’я під час використання виробничого обладнання працівниками (НПАОП 0.00-7.14-17). Присутні опрацювали питання забезпечення роботодавцями охорони праці працівниками відповідно до НПАОП 0.00-7.11-12 «Загальні вимоги стосовно забезпечення роботодавцями охорони праці працівників», а також вимоги НПАОП 0.00-1.81-18 «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском».

Зокрема, увагу присутніх звернули на необхідність дотримання вимог безпечної експлуатації автомобільних заправних станцій, безпеки та захисту здоров’я під час використання виробничого обладнання працівниками та безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском.

Окрім того, працівникам підприємства були доведені деякі особливості організації та проведення попереднього та періодичних медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці та осіб віком до 21 року; роз’яснено порядок визначення категорії працівників, які підлягають періодичному медичному огляду, складання Акту визначення категорій працівників; складання поіменних списків працівників, а також профілактики професійних захворювань.

Учасники семінару-наради обговорили також питання порядку й термінів проведення атестації робочих місць за умовами праці; надання працівникам пільг і компенсацій за роботу зі шкідливими та важкими умовами праці, наголошуючи на актуальності атестації та наслідках, які можуть виникнути у разі її не проведення.

Наприкінці зустрічі учасники мали змогу поставити актуальні для себе запитання посадовцям Управління, отримати кваліфіковані роз’яснення, практичні поради та рекомендації.