gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Полтавщині опрацьовують організацію безпечного виконання будівельно-монтажних робіт

19 серпня 2019

Фахівці Управління Держпраці в Полтавській області зустрілись із працівниками приватного виробничо-комерційного підприємства «Енергосталь», котре спеціалізується на ремонті та технічному обслуговуванні електричного устатковання у Горішніх Плавнях.

Головною темою зустрічі стало обговорення необхідності дотримання правил та інструкції з охорони праці під час виконання будівельно-монтажних робіт.

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Ігор Болук та головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Володимир Беспалов роз’яснили  присутнім законодавчі вимоги, щодо безпечного виконання робіт та правила охорони праці на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках, під час виконання робіт на висоті, під час вантажно-розвантажувальних робіт та експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, під час роботи з інструментом та пристроями тощо.

На зустрічі із працівниками також було наголошено, що однією із складових ефективної роботи з профілактики виробничого травматизму є належна підготовка, навчання та підвищення кваліфікації працівників з охорони праці. Адже в більшості нещасних випадків, які трапляються на виробництві лежить людський фактор та організаційні причини, серед яких на першому місці знаходиться порушення вимог нормативно-правових документів з охорони праці. Тож, присутніх закликали до усвідомлення необхідності використання засобів індивідуального і колективного захисту, своєчасного проведення оглядів та випробувань засобів захисту, дотримання вимог посадових та робочих інструкцій з охорони праці.

Крім того, на прохання учасників зустрічі, було  роз’яснено їх права та обов’язки під час проведення робіт.