gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Тернопільщині готуються до перших жнив, розглянули стан виробничого травматизму у сільському господарстві

19 червня 2015

На засіданні колегії Тернопільської обласної державної адміністрації за участі в.о. начальника Головного управління Держпраці у Тернопільській області Михайла Лаби обговорено стан підготовки господарств області до проведення збирання ранніх зернових та зернобобових культур.
На заході проаналізували стан виробничого травматизму в області за 2014-2015 роки. Зокрема, впродовж 2014 року на підприємствах області на виробництві було травмовано 80 працівників, у тому числі смертельно – 11 працівників (5 – у 2013 р.). За 5 місяців поточного року на підприємствах області травмовано 18 працівників, у т.ч. 4 зі смертельним наслідком.
У 2014 році на сільськогосподарських підприємствах області травмовано 12 працівників, у т.ч. 4 зі смертельним наслідком, а за 5 місяців травмовано 3 працівники.
Проаналізувано причини та обставини найбільш резонансних нещасних випадків із летальним наслідком у2014 та 2015 роках, серед них на першому місці – організаційні, далі – технічні та психофізіологічні.
У 2014 році з метою попередження нещасних випадків на виробництві державні інспектори, посадові особи управління здійснили 128 обстежень стану охорони праці на підприємствах сільського господарства. Під час перевірок виявлено 1099 порушень вимог нормативних актів з охорони праці.
У зв’язку з припиненням проведення перевірок суб’єктів господарювання з першого серпня минулого року по даний час перевірки сільськогосподарських підприємств територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Тернопільській області не проводились.
У регіоні здійснювалися превентивні заходи з охорони праці та промислової безпеки: наради з керівниками та інженерами з охорони праці сільськогосподарських підприємств області