gov.ua Державні сайти України
Пошук

Київщина: в ТДВ «Узинський цукровий комбінат» відсутні дозволи на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки

16 серпня 2019

Комісія, до складу якої увійшли головні державні інспектори відділу нагляду на виробництві та на об’єктах підвищеної небезпеки, відділу нагляду за об’єктами котлонагляду та підйомними спорудами, відділу нагляду в АПК та СКС, відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Головного управління Держпраці у Київській області провела позапланову перевірку товариства з додатковою відповідальністю «Узинський цукровий комбінат», яке займається виробництвом цукру та органічних рідин на основі етилового спирту.

За дорученням прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана від 24.07.2019 року №25127/1/1-19 відповідно до листа голови КОДА Михайла Бно-Айріяна за зверненням мешканців Узинської об’єднаної територіальної громади Білоцерківського району Київської області Державна служба України з питань праці доручила ГУ Держпраці у Київській області провести позапланові перевірки здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності на 7 підприємствах, серед яких і ТДВ «Узинський цукровий комбінат».

Під час позапланової перевірки виявлено 105 порушень, а саме: відсутні дозволи на експлуатацію та виконання робіт підвищеної небезпеки (газонебезпечні роботи та роботи у вибухонебезпечних місцях), відсутній дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки (технологічне устаткування харчової промисловості), відсутній дозвіл на експлуатацію технологічного устаткування хімічної, біохімічної, переробної промисловості та інші.

Представники ГУ Держпраці у Київській області склали акт, вручили припис. ТДВ «Узинський цукровий комбінат» надано місяць на усунення виявлених порушень. Після цього відбудеться позапланова перевірка по виконанню припису. Якщо підприємство за цей час не ліквідує всі виявлені порушення, Головне управління Держпраці у Київській області подасть позов до суду для заборони.