gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: безпечна праця та правильна побудова професійної кар’єри учнівської молоді

14 серпня 2019

Інтерактивний змагально-мотиваційний та інтелектуально-ігровий захід для учнівської молоді відбувся у ПДЗОВ «Лісова галявина» на Харківщині. Завдяки фахівцям ГУ Держпраці у Харківській області та Харківської районної філії ХОЦЗ діти дізнались про можливість вибору та отримання актуальних на ринку праці професій, побудову професійної кар’єри. Під час заходу школярі також відгадували загадки, грали у профорієнтаційні ігри:  « Хто я?», «Профорієнтаційний калейдоскоп», «Крокодил», «Моделюємо життя».

Представник ГУ Держпраці у Харківській області – головний державний інспектор Зубкова Олена – презентувала тему «Захищене і здорове покоління».

Продемонстрована тема відображає і концентрує увагу на проблемах у формуванні молодих людей, створенні умов для безпечної праці на підприємствах України.

«Найчастіше дитячу працю використовують у сфері послуг, промисловості, сільському господарстві, в окремих випадках – на будівництві» – підкреслила головний державний інспектор Зубкова Олена.

Серед найпоширеніших видів трудової діяльності неповнолітніх: комплексне обслуговування та ремонт будинків, бармени, кухарі, офіціанти, підсобні робітники в сільському господарстві та будівництві, пекарі.

Забезпечення гідних і безпечних умов праці молоді передбачено в Національній доповіді Уряду України «Цілі сталого розвитку: Україна». У цьому документі визначено показники досягнення цілей сталого національного розвитку до 2030 року. Одна з цілей – гідна праця, її реалізація в інтересах молодого покоління, яку переслідує ГУ Держпраці у Харківській області.

Також участь у заході взяли соціальні партнери ГУ Держпраці у Харківській області.

Представник управління соціального захисту населення Харківської райдержадміністрації – заступник начальника відділу з питань праці та зайнятості Пімкіна Оксана ознайомила молодь з правами неповнолітніх у трудових відносинах.

«Заходи з комплексної профорієнтаційної роботи та інформування молоді дуже важливі для збереження майбутнього трудового потенціалу Харківського району Харківської області» – зазначила директор табору «Лісова Галявина» Масалітіна Юлія.