gov.ua Державні сайти України
Пошук

На АТ «Миколаївобленерго» розпочалася перевірка Держпраці

14 серпня 2019

Під час наради в АТ «Миколаївобленерго» розпочато проведення перевірки Держпраці на предмет дотримання вимог нормативно-правових актів у сферах промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового значення.

У вступному слові начальник Управління Держпраці у Миколаївській області Юрій Козловський представив голову комісії по проведенню перевірки – заступника Голови Держпраці Ігоря Шумелюка та двох заступників – директора департаменту нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки – начальника відділу нагляду в металургії, машинобудуванні та енергетиці Держпраці Олександра Ігнатова, заступника начальника управління Держпраці у Миколаївській області Дениса Жовнєнко.

Ігор Шумелюк висловив занепокоєння щодо високого рівня травматизму серед  працівників енергетичної галузі. Серед причин травматизму було відзначено неналежну організаційну складову щодо безпечного виконання робіт та низький рівень культури охорони праці серед працівників. Голова комісії закликав присутніх до раціонального використання часу посадових осіб Держпраці під час заходу контролю.

По завершенню наради заступник Голови Держпраці перевірив стан безпеки виробничого об’єкта підприємства, а саме: підстанції 150х35х6кВ «Темвод», м. Миколаїв. У процесі обстеження підстанції увагу було зосереджено на заходах, які направлені на встановлення пошкоджень ліній електропередач, реагування та сповіщення у разі виникнення аварійної ситуації, обізнаності електромеханіка з обслуговування підстанції вимогам охорони праці.

Додатково. Захід на підприємстві триватиме продовж 10 робочих днів, зокрема з 12 по 23 серпня 2019 року. За результатами роботи посадових осіб Держпраці будуть підбиті підсумки та надана відповідна оцінка роботи служби охорони праці підприємства щодо опрацювання виробничих ризиків, реалізації можливостей зниження їх рівня, забезпечення ефективної реалізації права працівників на безпечні та здорові умови праці.