gov.ua Державні сайти України
Пошук

Управління Держпраці у Сумській області: «колись» це і є сьогодні, працюйте легально – забезпечте своє майбутнє

08 серпня 2019

У рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи інспектори праці Управління Держпраці у Сумській області нагадали представникам ТОВ «Сумська насосна техніка» про необхідність укладення трудових договорів з найманими працівниками, сплату відрахувань та внесків.

Підприємство належить до машинобудівної галузі, його основним видом діяльності є виробництво помп і компресорів. Даний суб’єкт господарювання забезпечує робочими місцями близько 150 осіб, питання оформлення трудових відносин у відповідності до вимог законодавства стоїть на одному із перших місць.

Враховуючи ймовірну небезпеку, яка оточує працівників під час виконання робіт, головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Сумській області Аліна Берлет і Марія Загребельна наголосили присутнім на зустрічі на тому, що саме офіційне працевлаштування є гарантією дотримання трудових прав працівників, зокрема в частині забезпечення належних безпечних умов праці.

Учасники обговорення звернули увагу на те, що відповідно до законодавства право працівників на соціальний захист у нашій державі гарантується загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням за рахунок сплати єдиного внеску роботодавцем. Також фахівці Держпраці пояснили необхідність податкових відрахувань та соціальних внесків, які мають виплачуватися з «білої» зарплати, адже зарплата в «конверті» сьогодні – це  життя без гарантій та впевненості завтра. Пенсії у «конвертах» не буде!