gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Полтавщині відпрацювали виконання газонебезпечних робіт у газовому колодязі

06 серпня 2019

Інспекторами відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Полтавській області проводяться превентивні заходи, спрямовані на поліпшення стану охорони праці та промислової безпеки на підприємствах, що використовують природний газ.

Під час позапланового тренувального заняття фахівців полтавського Управління з працівниками аварійно-диспетчерської служби (АДС) ПрАТ «Кременчукгаз» відпрацювали практичні навички виконання газонебезпечних робіт у колодязях. Практикували здійснення заходів контролю газоповітряного середовища під час виконання газонебезпечних робіт у засобах колективного та індивідуального захисту, перевірка наявності та справності вентиляційних систем і технологічного обладнання. Крім того, учасники занять відпрацювали на місцевості різноманітні аварійні ситуації, пов’язані з загазованістю. Співробітники полтавського Управління брали активну участь у заході, надаючи ввідні данні, з метою створення змодельованих ситуацій, максимально наближених до реальних умов. Наприкінці занять було розібрано дії аварійних бригад з їх подальшою оцінкою.

Після проведення тренувальних занять в структурних підрозділах провели роз’яснювальні бесіди із працівниками про обов’язкове дотримання ними нормативно-правових актів з охорони праці. Під контроль взято виконання робіт з приведення в належний стан територій структурних підрозділів, оновлення розмітки та знаків безпеки.