gov.ua Державні сайти України
Пошук

Фахівці ГУ Держпраці у Харківській області провели робочу зустріч з працівниками дошкільної освіти

05 серпня 2019

З метою зменшення виробничих ризиків, попередження виробничого травматизму та поліпшення стану охорони праці при роботах в колодязях та в замкнутих просторах, фахівцями  відділу гірничого нагляду Головного управління Держпраці у Харківській області (далі Управління Держпраці) було проведено робочу зустріч з представниками закладів дошкільної освіти Богодухівської районної ради.

Під час заходу фахівцями було звернено увагу на нещасний випадок, що стався у червні 2019 року з робітниками Вербівського ДНЗ (ясла-садок) Вербівської сільської ради Балаклійського району Харківської області.

На заході були обговорені питання дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці при організації та безпечному проведенні газонебезпечних робіт на об’єктах водопровідних мереж та мереж водовідведення, в колодязях та в замкнутих просторах, особливо при високих температурах повітря.

Зокрема, кожен з представників  від закладу  відзвітувався про заходи впроваджені на своїх об’єктах з метою запобігання виникнення аварійних ситуацій під час проведення газонебезпечних робіт пов’язаних з оглядом, чищенням та ремонтом комунікацій.

Були розглянуті питання допуску до робіт осіб відповідної кваліфікації та дотримання вимог інструкцій з охорони праці, веденню нормативно-правової документації в цілому та оформленні наряду – допуску. Детально зупинились на проходженні навчання та цільових інструктажів.

Головний акцент зустрічі фахівці Управління Держпраці поставили на обов’язковому дотриманні вимог безпеки при проведенні газонебезпечних робіт у колодязях та замкненому просторі на об’єктах водопровідно-каналізаційного господарства в період високої температури повітря.

Також фахівці Держпраці вкотре наголосили на обов’язковому дотриманні вимог нормативно-правових актів з охорони праці при організації та безпечному проведенні газонебезпечних робіт на об’єктах підприємств водопровідно-каналізаційного господарства та рекомендували організувати позапланові перевірки знань та проведення інструктажів з питань охорони праці працівникам, які виконують та організовують дані роботи.