gov.ua Державні сайти України
Пошук

«Працюй легально!»: у Слов’янську проведено флешмоб з офіційного працевлаштування

05 серпня 2019

Біля головного входу міського центрального ринку Слов’янська 2 серпня проводився флешмоб, організований місцевим Управлінням соціального захисту населення разом з ГУ Держпраці у Донецькій області,  Управлінням Пенсійного фонду та Центром зайнятості.

Як зазначили під час заходу посадові особи, це не перевірка, а консультаційно-роз’яснювальна робота, яка проводиться постійно не тільки у місті, а на всій території області. Продавцям і підприємцям роздавали буклети, брошури, листівки, а також консультувати з питань офіційного працевлаштування. Було проведемо анонімне анкетування – одна з форм роботи, яка дозволяє зрозуміти мотиви працівників, згодних на роботу в “тіні”.

“Ми намагаємося пояснювати людям, що пенсійний вік настане неминуче. І чи буде для оформлення пенсії відповідний трудовий стаж – повинно турбувати кожну людину, – додав начальник відділу контролю північного відділу Головного управління Держпраці в Донецькій області Станіслав Костіцин, – До речі, варто відзначити, що в Слов’янську (як і скрізь) існує нелегальне працевлаштування, однак в менших, ніж в інших містах, масштабах. А взагалі, починаючи з вересня 2018 року, в нашій області легалізовано близько 100 тисяч робочих місць”.

Поділившись на невеликі команди, організатори флешмобу пішли до продавців та їх роботодавців розмовляти та консультувати. Не оминали стороною і молодих відвідувачів ринку, зупиняли, вручали навчальні брошури. Символічно, що захід проходив біля пам’ятника підприємцям Слов’янська 90-х років, які стали першовідкривачами, що дали поштовх подальшому розвитку бізнесу в місті.

Відео за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=KH_A7x_mZp8&feature=youtu.be