gov.ua Державні сайти України
Пошук

ГУ Держпраці у Харківській області проведено семінар-навчання на тему «Запобігання корупції»

05 серпня 2019

Сьогодні в Україні корупцію визнано однією з проблем, що несе в собі загрозу національній безпеці нашої держави. Єдиною метою зусиль усіх державних органів у цьому напрямі є забезпечення дотримання прав і свобод громадян. Зволікання із реальним покаранням хабарників можуть не дати Україні зробити рішучі кроки уперед за показниками Національного антикорупційного бюро.

Для працівників ГУ Держпраці у Харківській області (далі – Управління Держпраці) було проведено семінар-навчання на тему «Запобігання корупції».

Розпочинаючи захід, начальник Управління Держпраці Володимир Рожанський зазначив, що запобігання корупції, в першу чергу, починається з посадових осіб, які повинні бути прикладом для всього суспільства та наголосив на неприпустимості корупційних дій з боку інспекторів: «На Головне управління Держпраці у Харківській області покладена велика відповідальність, яку кожен із вас несе персонально. Посадові особи, які стоять на захисті прав громадян України не мають жодного права перевищувати свої повноваження».

Головним спеціалістом з питань запобігання корупції Катериною Алейніковою були надані роз’яснення щодо відповідальності за корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, обмеження щодо використання службового становища та інші актуальні питання: «Законодавством встановлено низку положень, які за змістом є обмеженнями та заборонами певних видів поведінки посадових осіб, а за своїм призначенням це – засоби запобігання корупції. Необхідно такі положення знати, розуміти та дотримуватись у своїй повсякденній діяльності. За вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень особи притягаються до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності у встановленому законодавством порядку».

На завершення семінару учасники мали змогу отримати від спеціаліста обґрунтовані професійні відповіді та рекомендації з питань запобігання та протидії корупції.