gov.ua Державні сайти України
Пошук

Полтавщина: фахівці Управління Держпраці зустрілись з кременчуцькими обробниками металу

05 серпня 2019

Співпраця фахівців Управління Держпраці у Полтавській області з піднаглядними суб’єктами господарювання у серпні розпочалася із зустрічі з представниками підприємств міста Кременчука, які виконують роботи по обробці металів. На базі Кременчуцької дільниці  ДП «Полтавський ЕТЦ» головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Володимир Беспалов провів семінар-нараду.

Працівників підприємств ознайомили зі станом виробничого травматизму на підприємствах машинобудівної галузі регіону. Проаналізували стан виробничого травматизму, основні причини, що призвели до нещасних випадків та розглянули основні вимоги заходів комісій по розслідуванню нещасних випадків по недопущенню їх в майбутньому.

Основну увагу приділили виконанню робіт на обладнанні свердлильної групи, на якій за перше півріччя 2019 року сталося 5 нещасних випадків. Представник Управління наголосив на необхідності доводити до працівників основні вимоги безпеки під час виконання робіт на металообробних верстатах, на підвищенні рівня підготовки працівників, якості проведення інструктажів з питань охорони праці тощо.

На завершення зустрічі учасниками семінару було вирішено зосередитись на розробці заходів по недопущенню виробничого травматизму під час виконання робіт на металообробних верстатах.