gov.ua Державні сайти України
Пошук

Київщина: суд зупинив роботу ліфтів у Боярці до усунення порушень, виявлених під час інспекції

05 серпня 2019

ГУ Держпраці у Київській області звернулося до суду з позовом до Комунального підприємства «Боярське головне виробниче управління Житлово-комунального господарства Боярської міської ради Києво-Святошинського району Київської області», в якому просить застосувати до відповідача заходи реагування у сфері державного нагляду. А саме: зупинити зварювальні роботи, ремонт, технічне обслуговування водогрійних котлів; зупинити роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра; зупинити роботу ліфтів за адресами: м. Боярка, вул. Білгородська, 21, 23, 25, 27, 41; вул. Лінійна, 28, 30, до усунення порушень та отримання у встановленому порядку рішення на відновлення робіт.

Посадовими особами ГУ Держпраці у Київській області проведено планову перевірку КП «Боярське головне виробниче управління ЖКГ Боярської міськради Києво-Святошинського району Київської області» з питань дотримання вимог законодавства з охорони праці. Під час перевірки виявлено 86 порушень.

В обґрунтуванні позовних вимог ГУ Держпраці у Київській області зазначило, що виявлені порушення створюють загрозу життю та здоров’ю працівників підприємства.

Рішенням Київського окружного адміністративного суду вищевказаний адміністративний позов задоволено частково, а саме заборонено роботу (експлуатацію) ліфтів за адресами: м. Боярка, вул. Білгородська, 21, 23, 25, 27, 41; вул. Лінійна, 28, 30, до усунення порушень та отримання у встановленому порядку рішення на відновлення робіт.

Не погоджуючись з судовим рішенням, відповідач подав апеляційну скаргу, в якій просить рішення суду першої інстанції скасувати та надати строк для отримання експертних висновків на ліфти та усунення по них недоліків.

Розглянувши доводи апеляційної скарги, перевіривши матеріали справи, правильність застосування судом першої інстанції норм законодавства, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга КП «Боярське головне виробниче управління ЖКГ Боярської міськради Києво-Святошинського району Київської області» підлягає залишенню без задоволення, а рішення Київського окружного адміністративного суду – без змін.