gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: на тренуванні в КП «Кам’янський водоканал» відпрацьовано алгоритм дій працівників під час аварій

02 серпня 2019

З метою уникнення виробничого травматизму фахівець Управління Держпраці у Черкаській області взяла участь у проведенні навчально-тренувальних занять з бригадою аварійно-відновлювальних робіт (далі – АВР) Комунального підприємства «Кам’янський водоканал». З працівниками бригади АВР відпрацьовано алгоритм дій під час локалізації та ліквідації поривів у системі водопостачання і водовідведення м. Кам’янка.

Перед початком робіт майстер бригади провів інструктаж з охорони праці, розподілив обов’язки, після чого бригада приступила до обстеження об’єкту, моніторингу території та виконання відповідних робіт.

У ході тренування відпрацьовувалися різні можливі сценарії умовних аварійних ситуацій у системі водопостачання і водовідведення міста та їх ліквідація.

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Черкаській області Олена Свиридюк у рамках проведення навчально-тренувальних занять ставила працівникам КП «Кам’янський водоканал» контрольні запитання щодо безпечної організації та проведення аварійно-відновлювальних робіт на об’єктах системи водопостачання і водовідведення, а також перевірила комплектацію спеціалізованого автомобіля бригади аварійно-відновлювальних робіт, наявність і відповідність технічним регламентам засобів колективного та індивідуального захисту, необхідних для виконання робіт в оглядових колодязях.

За результатами тренування проведено семінар, на якому проаналізовано правильність і злагодженість дій керівника, посадових осіб і працівників. Фахівцем Управління Держпраці у Черкаській області вказано на незначні недоліки, які необхідно врахувати у подальшому. Відтак, працівники підприємства діяли згідно з вимогами розробленої та затвердженої на підприємстві інструкції по локалізації та ліквідації аварійних ситуацій та аварій. Усі учасники тренування впоралися з поставленим завданням.

Олена Свиридюк відзначила належний рівень професійної підготовки, злагодженості дій працівників КП «Кам’янський водоканал», оперативність ліквідації умовної аварійної ситуації.