gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: роботодавців Звенигородського району закликано створювати належні умови праці для найманих працівників

01 серпня 2019

Інспектор праці Управління Держпраці у Черкаській області Андрій Слинько на базі Звенигородської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості провів семінар для фізичних осіб-підприємців, які використовують працю найманих працівників.

Фахівець висвітлив питання переваг декларування найманої праці, створення для працівників належних, безпечних та здорових умов праці та відповідальності роботодавців за використання незадекларованої найманої праці.

Особливу увагу на семінарі приділено питанням додаткових гарантій у працевлаштуванні внутрішньопереміщених осіб та учасників антитерористичної операції (АТО).

«Законодавчо затверджено норми соціального захисту демобілізованих учасників АТО. Цей захист можливий лише при умові їх легального і належного оформлення на роботу. Основні пільги учасникам АТО визначені Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та інвалідів війни», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та іншими нормативними актами», – поінформував Андрій Слинько.

Як відзначили спеціалісти служби зайнятості, з початку 2019 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 809 безробітних з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції та операції об’єднаних сил (ООС), з них – 100 осіб з інвалідністю. Допомогу по безробіттю отримували 749 учасників АТО (ООС).

Андрій Слинько наголосив на тому, що фахівці Управління приділяють посилену увагу питанням соціального захисту учасників АТО і запропонував для отримання ґрунтовних відповідей і роз’яснень звертатися до Консультаційного пункту Управління з питань трудового законодавства, що працює щочетверга за адресою: м. Черкаси, б-р Т. Шевченка, 205, 3 поверх, каб. 304-В.