gov.ua Державні сайти України
Пошук

Тернопільщина: на дотриманні вимог Правил охорони праці на підприємствах машинобудівної галузі наголосили працівникам ПП «Режанс-Україна»

31 липня 2019

Начальник відділу нагляду в будівництві, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Тернопільській області Віктор Мовчан та головний державний інспектор відділу Іван Маліновський провели нараду з працівникам ПП «Режанс-Україна». Фахівці Управління наголосили на дотриманні вимог Правил охорони праці на підприємствах машинобудівної галузі.

Віктор Мовчан проаналізував стан охорони праці на підприємстві, звернув увагу присутніх на технічний стан устаткування, особливо верстатного, та належної організації контролю за технічним станом обладнання.

Іван Маліновський поінформував працівників підприємства про безпечне виконання робіт з електроінструментом, проведення виробничих навчань, інструктажів з охорони праці, створення належних санітарно-гігієнічних умов для працівників підприємства.

Також надано практичні роз’яснення щодо дій посадових осіб в разі настання нещасного випадку на робочому місці. Зокрема, з 1 липня 2019 року набрав чинності новий Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві. Змінились терміни надання повідомлень про настання нещасного випадку – роботодавець зобов`язаний протягом двох годин повідомити Управління Держпраці з використанням засобів зв`язку та не пізніше наступного робочого дня надати на паперовому носії повідомлення. Також передбачено, що розслідування нещасного випадку комісією підприємства проводиться протягом п`яти робочих днів з дня утворення комісії, а спеціальне розслідування нещасного випадку проводиться протягом 15 робочих днів.