gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернігівщина: безпека під час експлуатації та обслуговування ліфтів – на контролі фахівців Держпраці

30 липня 2019

Фахівці Управління Держпраці у Чернігівській області провели інструкторсько-методичне заняття з керівництвом та працівниками ліфтової обслуговуючої організації ПКВП «ПОЛІССЯ-ЛІФТСЕРВІС» з метою надання практичної допомоги у рамках превентивної роботи.

Безпосередньо на прикладі діючого ліфта посадовці Управління разом з робітниками підприємства проаналізували порядок дій електромеханіків під час проведення регламентних робіт та технічних оглядів ліфту, акцентуючи увагу на дотриманні вимог відповідних нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

У ході заходу була відпрацьована обов’язкова перевірка рівня мастила в редукторі, перевірка стану тягових канатів та канатів обмежувача швидкості, точності автоматичної зупинки кабіни ліфта, наявності освітлення у приямках ліфтів, спрацьовування пристрою двостороннього зв’язку з диспетчерським пунктом, кнопок «стоп» та «виклик», пристроїв безпеки ліфта тощо. Учасники розглянули та проаналізували причини характерних поломок ліфтів, що можуть привести до їх зупинення.

У підсумку заходу представники Управління Держпраці у Чернігівській області вкотре наголосили на необхідності неухильного дотримання вимог чинного законодавства з охорони праці та промислової безпеки під час експлуатації та обслуговування ліфтів, підкреслюючи підвищений рівень відповідальності працівників при виконанні зазначених робіт.