gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Одещині обговорено питання безпечної експлуатації димоходів та вентиляційних каналів

29 липня 2019

До осінньо-зимового сезону потрібно готуватись заздалегідь. Адже в холодну пору року надійний стан димових і вентиляційних каналів відіграє  неабияку роль. Тому фахівці ГУ Держпраці в Одеській області вже зараз проводять семінари-наради на тему «Дотримання вимог «Правил безпеки систем газопостачання» суб’єктами господарювання, що виконують роботи з утримання, будівництва, технічного обслуговування та ремонту димових і вентиляційних каналів».

Головний державний інспектор Олександр Баландюк провів семінари-наради на цю тему у товариствах з обмеженою відповідальністю «Енерджі Білдінг» і «Учбовий центр «Спеціаліст» у  ФОП Федорчук Л. Р.

Представник Головного управління проінформував учасників семінарів-нарад про особливості технічного обслуговування димоходів та вентиляційних каналів у зимовий період, недопущення випадків встановлення в будинках, обладнаних приладами і апаратами з відведенням продуктів згорання в димоходи, пристроїв витяжної вентиляції з штучним спонуканням та необхідності проведення профілактичного інструктажу стосовно цього під час обслуговування димоходів та вентиляційних каналів.

Головний державний інспектор зосередив увагу на аналізі нещасних випадків під час використання газу в побуті, що сталися через несправність димоходів та вентканалів.

Також на семінарі-нараді було розглянуто питання щодо періодичності обстеження димових та вентиляційних каналів і безпечної експлуатації цього обладнання взимку під час снігопадів.