gov.ua Державні сайти України
Пошук

Київщина: підприємець сплатить понад 370 тисяч гривень штрафу за недопущення інспектора до перевірки

25 липня 2019

До Київського окружного адміністративного суду надійшов позов від фізичної особи-підприємця до ГУ Держпраці у Київській області, в якому суб’єкт господарювання просить суд визнати протиправним та скасувати рішення від 11 грудня 2018 року про накладання штрафу у розмірі 372 300 гривень.

Під час інспекційного відвідування, приводом до якого був лист Яготинської РДА щодо неоформлених робітників, які працюють на підприємствах (магазини «Квіти») фізичної особи-підприємця, представника Головного управління Держпраці у Київській області не допустили до перевірки. Головним державним інспектором було складено акт, вручено припис і винесено постанову відносно ФОП у розмірі 372 300 гривень за недопущення відповідальної особи до перевірки. Окрім цього, згаданого підприємця двічі запрошували до ГУ Держпраці у Київській області для пояснення з усіма потрібними документам, що було проігноровано.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з’ясувавши всі фактичні обставини, на яких грунтується справа, Окружний адміністративний суд міста Києва вважає, що Головне управління Держпраці у Київській області як суб’єкт владних повноважень довів свою правомірність прийнятої постанови про накладання штрафу і відмовив ФОП у задоволені адміністративного позову.

Окрім цього, постановою Шостого апеляційного адміністративного суду апеляційна скарга ФОП залишена без задоволення.