gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Кіровоградській області розглянули план розвитку гірничих робіт на гранітних кар’єрах

26 листопада 2015

index25 листопада в Управлінні Держпраці у Кіровоградській області проведено нараду за підсумками виконання плану розвитку гірничих робіт на Крупському гранітному кар’єрі підприємства ТОВ «Елгран» протягом останніх 10 місяців.

На підприємстві розроблено та затверджено план заходів по підготовці до роботи в осінньо-зимовий період. Проведено комісійне обстеження стану виробничих будівель та споруд, теплових та енергетичних мереж, гідроспоруд, за результатами яких складено відповідні акти з зазначенням необхідних обсягів ремонтних робіт та термінів їх виконання. Заплановані обсяги загалом виконано.

Оглянуто робочі місця на кар’єрі та в цеху каменеобробки. Посадовим особам підприємства вказано на порушення вимог правил безпеки. Зокрема, біля заточного верстату пошкоджено дерев’яний трап. На зварювальному посту відсутній захисний екран. Недоліки були усунені.

Довідка

ТОВ «Елгран» знаходиться в селі Соколівське Кіровоградського району. На Капустинському, Войнівському та Крупському кар’єрах підприємства видобувається щорічно близько 20 тис. м3 гірничої маси або 6 тис. м3 блоків. Видобуті блоки переробляються на поліровані вироби каменеобробного заводу, потужність якого складає 12 тис. м3 блоків на рік.