gov.ua Державні сайти України
Пошук

Дніпропетровщина: за сприяння Держпраці 487 працівникам виплачено заборговану заробітну плату

23 липня 2019

Питання погашення заборгованості  із заробітної плати залишається одним із пріоритетних напрямів у роботі Держпраці.

Так, фахівцями ГУ Держпраці у Дніпропетровській області протягом 2019 року було проведено три інспекційних відвідування ПрАТ «Дніпровський завод мінеральних добрив», під час яких було виявлено порушення законодавства про працю, зокрема вимоги статті 115 Кодексу законів про працю України та статті 24 Закону України «Про оплату праці».

За результатами інспекційних відвідувань керівнику підприємства було винесено припис на усунення виявлених порушень, складений протокол за частиною першою ст.41 КУпАП, а також винесено дві постанови за ст. 265 КЗпП про накладення фінансових санкцій на суму 16 692 гривні. За невиконання вимог припису керівнику винесено постанову за ст. 188-6 КУпАП на суму 867 гривень.

Під час останнього інспекційного відвідування 26.06.2019 року  заборгованість із виплати заробітної плати складала 2611,6 тис. гривень перед 487 працівниками, в тому числі 47,3 тис. гривень – перед 11 звільненими.

Зазначені суми штрафних санкцій підприємство сплатило у повному обсязі, проте станом на 1 липня заборгованість перед працівниками досі існувала.

Тому керівника  ПрАТ «Дніпровський завод мінеральних добрив» разом з іншими найбільшими підприємствами-боржниками Дніпропетровщини було заслухано на засіданні колегії Держпраці, яке відбулось 3 липня у місті Дніпро. Очільник підприємства доповів про причини заборгованості та пообіцяв найближчим часом виплатити заробітну плату працівникам.

Станом на 22.07.2019 за сприяння Держпраці ПрАТ «Дніпровський завод мінеральних добрив» погасив заборгованість з виплати заробітної плати перед 487 працівниками.