gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Полтавській області тривають перевірки закладів дитячого відпочинку

23 липня 2019

Питання організації відпочинку та оздоровлення дітей є невід’ємною складовою державної політики України. Канікули мають бути корисними і, найголовніше, безпечними. Тож, Уряд зобов’язав Держпраці перевіряти готовність та організацію безпечного оздоровлення та відпочинку дітей у літній період щодо питань безпеки, наявності медичних працівників, рівня підготовки персоналу, стану будівель, обладнання, водойм, наявності рятувальників та інших питань, від яких залежить життя та здоров’я дітей.

Перед початком сезону оздоровлення за дорученням Прем’єр-міністра України були проведені перевірки з організації безпечного відпочинку дітей у літніх таборах. Та робота не зупиняється.

Поточного місяця посадовими особами відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Полтавській області проведено вибіркові позапланові перевірки дитячих оздоровчих закладів області з метою забезпечення вимог виробничої безпеки в закладах протягом оздоровчої кампанії.

Посадовці перевірили комунальний заклад «Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Зоряний» Кременчуцький район село Потоки та ТОВ «Британький мовний табір «АВС САМР», що знаходиться у селі Клюсівка Новосанжарського району.

Недоліки є, але задля їх вчасного усунення, за результатами перевірок складені акти, які вручені керівникам таборів.