gov.ua Державні сайти України
Пошук

Херсонщина: підвищення рівня безпеки під час будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг – головне питання сьогодення

22 липня 2019

З метою упередження ДТП та підвищення рівня безпеки під час будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг начальник Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Володимир Скрипнюк провів семінар-нараду з працівниками та посадовими особами ТОВ Фірма «Кайсар, ЛТД».

Основні питання заходу:

– профілактика виробничого травматизму під час експлуатації транспортних засобів та дорожньої техніки;

– вимоги безпеки під час будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг.

Так, у ході семінару звернуто увагу присутніх на своєчасне забезпечення виробничих підрозділів при проведенні дорожніх робіт розробленими та узгодженими з НП схемами організації дорожнього руху та огородженням робочих місць, а також забезпечення працівників, у першу чергу задіяних на проведенні ремонтних робіт, засобами індивідуального захисту.

«Особливу увагу звернути на забезпечення всіх, без винятку, працівників сигнальними жилетами із світлоповертальними елементами!», — наголосив Володимир Скрипнюк.

Зокрема, фахівець підкреслив, що відсутність необхідних дорожніх знаків, невиконання вимог інструкцій по забезпеченню безпеки дорожнього руху в місцях проведення дорожніх робіт на автомобільних дорогах, недостатній контроль з боку керівників дорожньо-експлуатаційних організацій за проведенням ремонтних робіт призводить не тільки до порушення правил охорони праці, а й до збільшення аварійності в місцях виконання робіт.

Також він звернув увагу на те, що всі роботи по реконструкції, ремонту та утриманню автомобільних доріг проводяться в умовах інтенсивного руху, що пов’язано з великим ризиком наїзду машин на працюючих. Попередження нещасних випадків можливе шляхом влаштування об’їздів, встановлення огорож і знаків.

На завершені семінару працівників підприємства поінформовано про нещасні випадки які трапилися на підприємствах області за І півріччя 2019 року, а також доведена інформація про те, що з 1.07.2019 р. вступив в дію новий «Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві» затверджений постановою Кабінету Міністрів Українивід 17 квітня 2019 р. № 337.

«При виконанні важкої фізичної роботи на відкритому повітрі в спекотні дні необхідно проводити ці роботи в прохолодну пору доби, а в години максимальної плюсової температури дня – робити перерви. У попередженні випадків виробничого травматизму важливе значення має підвищення особистої та колективної відповідальності бригадирів і членів бригад за дотриманням вимог безпеки праці», – зазначив Володимир Скрипнюк.