gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Криворіжжі відпрацьовувались методи безпечного виконання робіт на висоті

19 липня 2019

Начальник відділу нагляду у промисловості та за об’єктами підвищеної небезпеки Криворізького гірничопромислового управління ГУ Держпраці у Дніпропетровській області Валентин Озерян, долучився до Всеукраїнського семінару-тренінгу, який протягом двох днів проходив у Кривому Розі.

«Безпечна робота на висоті. Кращий світовий досвід. Усе про драбини, риштування та будівельні ліси» – за даною тематикою учасники заходу і в теоретичній, і в практичній формах відпрацьовували методи уникнення нещасних випадків та інцидентів при роботах на висоті.

Зокрема з аналізом реальних нещасних випадків, які сталися впродовж року з працівниками при виконанні робіт на висоті або верхолазних робіт, звернувся до присутніх Валентин Озерян. Роблячи акцент на причинах даних нещасних випадків, зосереджував увагу учасників заходу на правовому полі та вимогах законодавства з охорони праці щодо робіт на висоті. В свою чергу зауважив на важливості перейняття світового досвіду та запровадження на своїх підприємствах системи управління безпекою та гігієною праці на основі ризикоорієнтованого підходу.

Світовим досвідом з присутніми ділились: Ольга Богданова – к.т.н., TechIOSH – технічний експерт Інституту з безпеки та гігієни праці (Велика Британія), голова Правління Європейського співтовариства з охорони праці (ESOSH), бізнес-партнер із безпеки праці іноземних промислових підприємств в Україні та Ірина Петченко – заступник генерального директора з охорони праці Спільного українсько-французького підприємства «Основа-Солсиф», засновник консалтингової компанії з промислової безпеки.