gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Чернігівщині відпрацьовано умовні аварійні ситуації витоку газу

17 липня 2019

Фахівці Управління Держпраці у Чернігівській області взяли участь у проведенні тренувального навчання для бригади аварійно-диспетчерської служби АТ «Чернігівгаз».

У рамках навчання відпрацьовувалися дві теми: «Запах газу на газорозподільному пункті» та «Запах газу в будинку».

Перед початком робіт майстром бригади був проведений інструктаж з техніки безпеки і розподіл обов’язків, після чого бригада приступала до обстеження об’єкту, моніторингу території на загазованість та виконання відповідних робіт.

У ході навчання відпрацьовувалися різні можливі сценарії аварійних ситуацій в системах газопостачання та їх ліквідація.

Представники Управління у рамках проведення заходу ставили працівникам аварійно-диспетчерської служби контрольні запитання щодо правильності та своєчасності аварійно-відновлювальних робіт на об’єктах системи газопостачання, а також перевірили комплектацію спеціалізованого автомобіля служби згідно з переліком оснащення аварійних автомобілів, які затверджуються газорозподільним підприємством.

За результатами контрольних опитувань фахівцями Управління Держпраці у Чернігівській області було відзначено належний рівень професійної підготовки, злагодженість дій бригади аварійно-диспетчерської служби АТ «Чернігівгаз», оперативність ліквідації умовних аварійних ситуацій.