gov.ua Державні сайти України
Пошук

Херсонщина: завершено спеціальне розслідування нещасного випадку в Приватному акціонерному товаристві «Дніпровський термінал»

16 липня 2019

Комісією Головного управління Держпраці у Херсонській області завершено спеціальне розслідування нещасного випадку із тяжким наслідком, який стався в Приватному акціонерному товаристві «Дніпровський термінал», м. Херсон.

Основний вид діяльності підприємства – транспортне оброблення вантажів. Підприємство виконує роботи по перевантаженню сипучих продуктів в плавзасоби.

14 червня 2019 року в ПрАТ «Дніпровський термінал» виконувались роботи по завантаженню зерном плавзасобів. Виконуючи технологічний процес завантаження, вантажний автомобіль зробив маневр для руху заднім ходом, щоб вивантажити  продукцію у прийомний бункер. Водій, дивлячись в дзеркала заднього виду, бачив, що слюсар, виконуючи роботу, знаходиться поза зоною вивантаження, а саме з протилежного боку бункера – між бункером і пірсом (водою). Вважаючи  виконання маневру безпечним, водій  продовжував рух, нікого не бачив, але слюсар у цей момент перемістився та опинився в зоні вивантаження, а саме між прийомним бункером і автомобілем. В результаті чого слюсар був притиснутий автомобілем до борту бункера та отримав тяжкі травми.

За результатом роботи спеціальної комісії нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом, оскільки він стався під час виконання потерпілим трудових обов’язків.

Комісією розроблені заходи щодо усунення причин настання нещасного випадку.