gov.ua Державні сайти України
Пошук

ГУ Держпраці у Харківській області підбило підсумки роботи за перше півріччя 2019 року

16 липня 2019

У Харкові відбулося засідання колегії  Головного Управління Держпраці у Харківській області, під час якого підсумували роботу за перше півріччя 2019 року. Захід проведено на території підприємства ПрАТ «АБІНБЕВ ЕФЕС УКРАЇНА» (Харківське відділення).

Розпочинаючи засідання колегії, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк зазначив, що питання безпеки на робочих місцях перебуває на особистому контролі голови ХОДА.

«Ми всі – одна команда, єдине ціле, яке працює саме для того, щоб підвищити соціальні стандарти, – сказав Михайло Черняк.За результатами роботи в 2018 році Управління Держпраці в Харківській області відзначене офіційно як краще в Україні. За цифрами рейтингу стоять реальні справи та кропітка робота працівників управління. Та головне – завжди пам’ятати, що це все робиться заради людей», – наголосив посадовець.

За словами начальника ГУ Держпраці у Харківській області Володимира Рожанського таких результатів вдалося досягти завдяки підтримці Державної служби України з питань праці та плідній співпраці з обласною державною адміністрацією.

Володимир Рожанський зазначив: «Робота у сфері охорони праці вимагає постійного контролю, спрямованого на те, щоб людина, яка прийшла на виробництво, була захищена та впевнена, що стан устаткування, яке використовується – безпечний і що на підприємстві роботодавцем робиться все необхідне, щоб виключити можливість нещасного випадку або аварії. Адже життя та здоров’я людини – це найвища цінність!».

Заступник начальника Управління Держпраці Олена Петренко доповіла про результати роботи управління з питань праці в частині здійснення державного контролю щодо своєчасного та у повному обсязі виплати заробітної плати на підприємствах,  про сумісну роботу управління з питань праці та управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки.

Начальник управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Дмитро Гринь зазначив, що на наступне півріччя 2019 року пріоритетним напрямом роботи залишається підвищення ефективності заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської  діяльності, вжиття дієвих заходів щодо недопущення зростання травматизму на піднаглядних підприємствах Харкова та Харківської області та що Управління й надалі проводитиме активну інформаційну кампанію: семінари та наради, братиме участь у круглих столах та конференціях, різноманітних публікаціях та флеш-мобах, з метою унеможливлення порушень законодавства про охорону праці, запобігання виробничим ризикам на виробництві шляхом впровадження ризикоорієнтованого підходу, попередження виникнення аварій та запобіганню нещасним випадкам.

Про результати плідної сумісної роботи доповіли представники підприємств: заступник генерального директора з охорони праці, навколишнього середовища та цивільного захисту ДП «Завод імені В.О. Малишева» Микола Орехов, член правління АТ «ХАРТРОН» Ігор Болдирев, Голова Правління АТ «Новоселівський гірничо-збагачувальний комбінат», генеральний директор ТОВ «БЕЙКЕНЬ ЕНЕРГЕТИКА УКРАЇНА» Чен Пей.

Соціальні партнери музичний гурт «ЯРИ» представили прем’єру пісні, присвячену Службі – «Охорона праці – гарантія життя» (слова та музика Микола Пазич).