gov.ua Державні сайти України
Пошук

Керівникам підприємств водопровідно-каналізаційного господарства Херсонської області

15 липня 2019

Водопровідно-каналізаційне господарство України є однією з найважливіших систем життєзабезпечення населених пунктів.

Значна частина водопровідних та каналізаційних мереж України перебуває в аварійному стані та потребує ремонту.

За  інформацією  Державної  служби  України  з  питань  праці  за 12 місяців 2018 року було травмовано 59 осіб, з них 2 особи смертельно. Протягом п’яти місяців 2019 року травмовано 16 осіб, при цьому 3 особи смертельно.

Значна кількість нещасних випадків пов’язана з отруєнням газами під час виконання робіт в колодязях та інших закритих просторах – грабельних відділеннях каналізаційних насосних станцій (КНС).

Так, 31.05.2019 р. на станції очисних споруд Філії «Чорнобаївська» ПрАТ «Агрохолдінг Авангард» у Херсонській області в результаті групового нещасного випадку, знаходячись на робочому місці, загинули від отруєння клоачними газами черговий та старший оператор на станції очисних споруд.

Із настанням літнього періоду зростає інтенсивність ремонтних, земляних і очисних робіт, робіт у колодязях, котлованах, траншеях, закритих просторах, що в свою чергу збільшує ймовірність настання нещасних випадків під час їх виконання.

З метою запобігання виникнення нещасних випадків на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства, суб’єктів господарювання інших галузей, на об’єктах яких виконуються земляні роботи, роботи у колодязях, котлованах, траншеях, закритих просторах Головне управління Держпраці у Херсонській області в межах своїх повноважень запрошує взяти участь у семінарі на тему: «Запобігання виникнення нещасних випадків на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства». На семінарі будуть розглянуті наступні питання:

  • обставини та причини настання нещасних випадків;
  • вимоги до забезпечення безпечного виконання робіт;
  • контроль газоповітряного середовища під час виконання газонебезпечних робіт;
  • забезпечення працівників засобами колективного та індивідуального захисту;
  • наявності та справності вентиляційних систем і технологічного обладнання;
  • своєчасність проведення медичних оглядів працівників.

Семінар   відбудеться   18  липня  2019  року  об  11  годині  за  адресою:  м. Херсон, вул. Тираспільська, 1 (Головне управління Держпраці у Херсонській області).