gov.ua Державні сайти України
Пошук

Фахівцям служб з охорони праці підприємств лісової галузі Буковини роз’яснено зміни у Порядку розслідування та обліку нещасних випадків

12 липня 2019

Детальне роз’яснення  нової редакції Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві відбулося під час виїзного зібрання фахівців служб охорони праці підприємств Чернівецького обласного управлінням лісового та мисливського господарства.

Розширена семінар-нарада відбулася на базі державного підприємства «Сторожинецьке лісове господарство» з метою обговорення проекту Закону України «Про основи законодавства України з безпеки та гігієни праці».

Участь у зібранні від територіального органу Державної служби України з питань праці взяв перший заступник начальника відомства Іван Гордей.

Посадовець, зокрема, зазначив, що нову редакцію Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року №337.

Іван Гордей підкреслив нововведення нині чинної редакції Порядку, виокремивши,  що у зазначеному Порядку, на відміну від попереднього, визначено процедуру проведення розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, що сталися з особами, визначеними частиною першою статті 35 Закону України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування».

Заступник керівника Управління Держпраці у Чернівецькій області наголосив на змінах термінів надання повідомлень про настання нещасного випадку і таке інше.

На засіданні також було повідомлено про стан виробничого травматизму в області.

Зазначено, що у першому півріччі 2019 року на підприємствах, в установах та організаціях області зареєстровано 23 випадки загального виробничого травматизму, у тому числі, два – зі смертельним наслідком.

Один із нещасних випадків зі смертельним наслідком мав місце на підприємстві автомобільного транспорту, інший – у галузі з виробництва деревини.

Оскільки лісова галузь залишається для економіки області однією із основних, і на підприємствах Чернівецького обласного управлінням лісового та мисливського господарства трудяться багато працівників, то на даній семінар-нараді черговий раз було акцентовано на тому, що лише неухильне виконання Закону України «Про охорону праці», інших чинних нормативно-правових актів з охорони праці, може гарантувати  безпеку виробничому процесу, а працівникам  –  безпечні та здорові умови праці.