gov.ua Державні сайти України
Пошук

Енергетики України зібрались у Вінниці, щоб обговорити стан охорони праці в галузі

10 липня 2019

На базі ВП «Вінницяелектротехнологія» ДП « НЕК «Укренерго» з 9 до 12 липня проводиться галузева нарада-семінар з питань охорони праці енергопостачальних компаній Міненерговугілля України, у роботі якої бере участь начальник відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Вінницькій області Олег Ковель.

Розпочав роботу наради заступник начальника Управління фізичного захисту, промислової безпеки та охорони праці Міненерговугілля України І.О. Ященко. Він привітав учасників і перейшов до аналізу стану охорони праці в енергетичній галузі та звернув увагу на питання безпеки виробництва, а також сучасні аспекти державної політики в галузі охорони праці та промислової безпеки.

У перший день також розглянули особливості застосування Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, який набув чинності 1 липня 2019 року.

Під час наради-семінару обговорюватимуть сучасний стан охорони праці, тенденції, проблеми та недоліки у роботі служб промислової безпеки енергетичних підприємств. Зокрема, заплановано розглянути питання взаємодії нарядно-допускної системи і ризикоорієнтованого підходу при організації робіт в діючих електроустановках електропостачальних компаній, організації робіт в електроустановках споживачів, де відсутній підготовлений електротехнічний персонал, роботи з населенням та дітьми задля недопущення електротравматизму, опрацювання проекту Правил охорони праці під час експлуатації електроустановок (ПБЕЕ+ПБЕЕС) тощо.

Учасники наради ознайомляться з роботою АТ «Вінницяобленерго», виробництвом «KNEES» з виготовлення обладнання для сонячних електростанцій, зі зразками засобів захисту при виконанні робіт у діючих установках, а також, у рамках культурної програми, відвідають Національний музей-садиба М. І. Пирогова та ставку «Вервольф».