gov.ua Державні сайти України
Пошук

Завершено планову перевірку стану охорони праці на АТ «Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз»

08 липня 2019

Комісія  Головного  управління  Держпраці  у  Херсонській  області завершила планову перевірку щодо дотримання вимог законодавства з охорони праці, промислової безпеки та додержання законодавства у сфері державного гірничого нагляду на АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВІ “ДЕРЖАВНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО “ЧОРНОМОРНАФТОГАЗ”.

Підприємство здійснює видобуток природного газу на шельфі Азовського моря. Для цього експлуатуються газопромислове обладнання системи видобування, збору, підготовки та транспортування газу, посудини, які працюють під тиском,  газорегулюючі пункти ШРП.

У результаті проведеної планової перевірки встановлено, що функціонування системи управління охороною праці на підприємстві забезпечується, працівники пройшли відповідне навчання, наявні інструкції з охорони праці та інша документація, проводяться інструктажі. Разом з тим, в ході перевірки виявлено ряд порушень нормативно-правових актів з охорони праці, а саме:

  • не погоджено на 2019 рік з органами гірничого нагляду Головного управління Держпраці у Херсонській області план видобутку газу;
  • відсутній затверджений посадовою особою підприємства графік технічних оглядів, технічного обслуговування і ремонту об’єкту системи газопостачання підприємства;
  • відповідальна особа за охорону праці не має ІV групу допуску з електробезпеки;
  • не проводяться контрольні огляди газового господарства;
  • тупикова оглядова канава не обладнана стаціонарними колесовідбійними пристроями для коліс транспортного засобу висотою 0,12м;
  • не подана декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці на виконання робіт: робіт підвищеної небезпеки та інші.

Окремі виявлені недоліки працівники підприємства усунули в ході перевірки.

За результатами перевірки виявлено 55 порушень нормативно-правових актів з охорони праці, двох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, видано обов’язкові до виконання розпорядчі документи, які знаходяться на контролі Головного управління Держпраці у Херсонській області.