gov.ua Державні сайти України
Пошук

Суд підтримав правову позицію Головного управління Держпраці у Харківській області

03 липня 2019

В липні 2018 року інспекторами праці Головного управління Держпраці у Харківській області за результатом інспекційного відвідування було встановлено фактичний допуск до роботи суб’єктом господарювання п’яти осіб без належного оформлення трудових відносин.

Інспекторами праці було встановлено, в порушення вимог частини третьої статті 24 КЗпП п‘ять працівників виконували на користь суб’єкта господарювання підсобні роботи на птахофермі без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та без повідомлення Державної фіскальної служби про прийняття працівника на роботу. Намагаючись замаскувати порушення трудового законодавства, суб’єктом господарювання було подано цивільно-правові договори.

Апеляційний адміністративний суд підтримав правову позицію Головного управління Держпраці у Харківській області у частині визнання правомірною та законною постанову, винесену уповноваженими посадовими особами про накладення штрафу на підставі абзацу 2 частини 2 статті 265 КЗпП України за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту).