gov.ua Державні сайти України
Пошук

Держпраці контролює умови оздоровлення дітей Полтавщини

03 липня 2019

Фахівці відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Полтавській області провели позапланові перевірки позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Наглядовці завітали до Дитячого оздоровчого центру санаторного типу «Миргородський», що знаходиться у селі Олефірівка та до кременчуцького Дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Ерудит».

Інспектори переконались у створенні безпечних умов для перебування дітей в оздоровчих закладах у відповідності до вимог безпеки життєдіяльності та охорони праці для працівників закладів оздоровлення. Після чого провели консультативну та роз’яснювальну роботу серед керівників і персоналу щодо забезпечення дотримання вимог у сфері охорони праці, обговорили організацію роботи служби з питань охорони праці в дитячих оздоровчих закладах і профілактичні заходи щодо забезпечення безпечного функціонування дитячих оздоровчих закладів та попередження виробничого травматизму.

Під час активних та пізнавальних бесід з дітьми, які перебувають на оздоровленні, фахівці розповіли про безпеку життєдіяльності і необхідність дотримання відповідних правил, нехтування якими може призвести до непоправних наслідків. Застерегли дітей від поведінки, яка може бути небезпечною для них самих та для оточуючих, аби від літнього відпочинку у всіх залишились лише теплі спогади.