gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаїв на онлайн-прийомі

03 липня 2019

До посадових осіб  Державної служби України з питань праці звернулась мешканка міста Миколаєва Алла Ряжських. Жінка просила допомогти розв’язати складну ситуацію, яка склалася навколо газової котельні розташованої на даху її будівлі, внесеної до Переліку об’єктів культурної спадщини.  Свого часу громадянці стало відомо, що на даху частини інших співвласників облаштована газова котельня. За результатами моніторингу відкритих даних встановлено, що  зазначений об’єкт не потрапив до переліку об’єктів підвищеної небезпеки Держпраці. Тож, питання наявності права на експлуатацію газової котельні не зрозуміло.

Начальник відділу нагляду на виробництві і об’єктах підвищеної небезпеки  Державної служби України з питань праці Василь Лісовик роз’яснив пані процедуру ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки та акцентував увагу на обов’язковості наявності у власника котельні дозвільних документів на експлуатацію елементів систем газопостачання природним газом суб’єктів господарювання та газовикористовуючого обладнання потужністю понад 0,1 МВт. Тож, для того щоб зрушити ситуацію з місця, перш за все, порадив встановити власника газової котельні.

Крім наданих рекомендацій, Василь Лісовик визначив компетенцію посадових осіб Держпраці щодо втручання у ситуацію та нагадав, що вирішення господарських спорів відноситься до компетенції судів.